Ingredienser
4 portioner
Kyckling i yoghurtmarinad
- 1 kg kycklingklubbor
- 2 dl. yoghurt
- Skalet från 1 st. citron
- 1 st. vitlöksklyfta
- 2 msk. honung
- 1 tsk. dijonsenap
- 1 tsk. chiliflakes
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. salt
- 20 drag med svartpepparkvarnen.
Tomatsalsa
- 3 st. stora röda tomater
- 2 msk. olivolja
- 1/2 dl. grovhackad färsk basilika
- 1 msk. citronsaft
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Kyckling i yoghurtmarinad med tomatsalsa är lättlagad middag som du serverar med exempelvis ugnsrostad potatis och rotfrukter.
Så här gör du kyckling i yoghurtmarinad med tomatsalsa.
Kyckling i yoghurtmarinad
- Finhacka en vitlöksklyfta. Lägg vitlöken i en bunke tillsammans med yoghurt, honung, dijonsenap, chiliflakes, oregano, citronskal, salt och svartpeppar. Blanda ihop och lägg i en påse tillsammans med kycklingklubborna. Låt marinera i minst 1 timma.
- Ta fram en ugnsform och lägg på ett bakplåtspapper och placera ut kycklingklubborna. Försök få med så mycket du kan av yoghurtmarinaden och fördela den jämt över alla kycklingklubbor.
- Tillaga i ugn på 175 grader i ca. 45 minuter eller tills kycklingklubborna nått en innertemperatur om 85 grader. Vill du få lite extra yta, så kan du ställa in ugnen på grill i några minuter.
Tomatsalsa
- Skär tomaterna i mindre tärningar och lägg i en skål.
- Grovhacka basilikan och lägg i samma skål som tomaterna.
- Tillsätt olivolja samt citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar.
Klart att servera
Servera kyckling i yoghurtmarinad med tomatsalsa tillsammans med exempelvis ugnsrostad potatis och rotfrukter. Eftersom kycklingmarinaden har smak av vitlök, så finns det ingen vitlök i tomatsalsan. Men vill du addera vitlök till din tomatsalsa så går det bra. Kycklingklubborna går bra att byta ut mot kycklinglårfilé, kycklingben eller kycklingfilé.