×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Krämig pasta med svamp, spenat, ricotta, pinjenötter och parmesan

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Krämig pasta med svamp, spenat, ricotta, pinjenötter och parmesan

  • 400 g. penne rigate
  • 50 g. pinjenötter
  • 100 g. svamp av valfri sort
  • 1 st. röd chili
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 2 st. schalottenlökar (ca. 1/2 dl.)
  • 65 g. färsk babyspenat
  • 250 g. ricotta
  • 1 dl. riven parmesanost
  • 1 dl. grädde
  • 2 dl. pastavatten
  • Skalet från 1 st. citron
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Krämig pasta med svamp, spenat, ricotta, pinjenötter och parmesan är snabblagad vegetarisk middag som du tillagar på under 30 minuter.

Krämig pasta med svamp, spenat, ricotta, pinjenötter och parmesan

Så här gör du krämig pasta med svamp, spenat, ricotta och parmesan

  1. Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de får fin rostad färg. Rör om hela tiden så pinjenötterna inte blir brända.
  2. Sätt på pastavatten i en stor kastrull och salta ordentligt. Tillsätt pastan när vattnet kokat upp och koka den al dente.
  3. Medan pastavattnet kokar upp så finhackar du schalottenlök, vitlök och chili.
  4. Grovhacka svampen. Vilken svamp du väljer är upp till dig. Själv valde jag en blandning av torkad karljohan och trattkantareller. Använder du torkad svamp som jag gjorde, så blötlägger du dem först i vatten i ca. 30 minuter.
  5. Stek svampen i en stekpanna en stund tillsammans med olivolja så den får fin färg. Tillsätt sedan schalottenlök, vitlök, och röd chili och stek på några minuter till.
  6. Tillsätt babyspenaten och stek tills den minskat till ca. hälften.
  7. Addera ricotta, grädde och rivet citronskal. Passa även på att salta och peppra. Var lite återhållsam med saltet eftersom du ska tillsätta parmesanost och pastavatten i ett senare skede. Rör om i stekpannan.
  8. När pastan är klar så tillsätter du pastavatten i stekpannan och rör om tillsammans med riven parmesanost och pinjenötter.
  9. Tillsätt sedan pastan och rör om så pastan blandar sig ordentligt. Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar.

Krämig pasta med svamp, spenat, ricotta, pinjenötter och parmesan är snabblagad vegetarisk middag som du tillagar på under 30 minuter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *