Körsbärschutney – Recept på chutney av röda körsbär.

Så här gör du körsbärschutney

  1. Börja med att kärna ur körsbären. Eftersom du inte vill ha kärnor i din chutney.
  2. Lägg dina urkärnade körsbärs i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser.
  3. Låt sjuda ihop i ca. 45 minuter under omrörning, tills du fått en tjock konsisten.
  4. Lägg din färdiga chutney i steriliserade glasburkar med lock.

Förvara din chutney i kylskåpet. Den håller länge. Låt gärna din körsbärschutney få stå till sig ett par dagar innan du äter den. Då sätter sig smakerna, vilket är att rekommendera. Denna chutney passar bra att äta på ett rostat bröd, till ostbrickan eller varför inte en mumsig älggryta?

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 

Körsbärschutney

  • 1,4 kg röda körsbär med kärnor
  • 2 st. röd chili
  • 14 msk. socker
  • 7 msk. balsamicovinäger
  • 3 krm. svartpeppar
  • 1/2 tsk. kanel
Skriv ut receptet