Ingredienser
4 portioner
Kasslergratäng
- 500 g. kassler
- 250 g. ananas
- 1 st. röd paprika
- 2 dl. crème fraîche
- 3 dl. grädde
- 2 msk. chilisås
- 1 tsk. dijonsenap
- 1 tsk. torkad timjan
- 1/2 tsk. vitlökspulver
- 2 dl. lagrad ost eller ost som du gillar.
- 1 tsk. salt
- 20 drag med pepparkvarnen (mellangrovt)
Kasslergratäng – recept på lättlagad husmanskost att servera med nykokt ris.

Introduktion
Detta receptet är min variant på den kasslergratäng som jag minns den serverades i skolan. Detta är en lättlagad vardagsrätt som är svår att misslyckas med. Jag tycker kasslergratängen ska serveras med nykokt ris. Det passar bäst så enligt mig.
Så här gör du kasslergratäng
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tärna kasslern i cm-tjocka tärningar
- Paprikan skär du i mindre bitar om ca. 1 cm
- Ananasen skär du även den i mindre bitar om ca. 1 cm.
- Lägg kassler, paprika och anans i en ugnsfast form och blanda runt.
- I en bunke så går du i med crème fraîche, grädde, chilisås, dijonsenap, timjan, vitlökspulver, salt, svartpeppar.
- Vispa ihop. Addera sedan osten och blanda runt. Smaka av för ev. mer salt, svartpeppar eller timjan.
- Häll blandingen över kasslern, paprikan och ananasen som ligger i den ugnsfasta formen. Osten kommer mestadels att lägga sig på toppen och det är okej. Fördela ut osten.
- Ställ in din kasslergratäng i mitten av ugnen på 225 grader och tillaga i 15-20 minuter tills du fått en fin gratinerad yta. Du kan sätta ugnen på grill de sista minutrarna för att boosta gratineringen om det behövs.
- Lår gratängen få vila i ett par minuter innan du serverar.