×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kasslergratäng – recept på lättlagad husmanskost

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kasslergratäng

  • 500 g. kassler
  • 250 g. ananas
  • 1 st. röd paprika
  • 2 dl. crème fraîche
  • 3 dl. grädde
  • 2 msk. chilisås
  • 1 tsk. dijonsenap
  • 1 tsk. torkad timjan
  • 1/2 tsk. vitlökspulver
  • 2 dl. lagrad ost eller ost som du gillar.
  • 1 tsk. salt
  • 20 drag med pepparkvarnen (mellangrovt)

Kasslergratäng – recept på lättlagad husmanskost att servera med nykokt ris.

Kasslergratäng - recept på lättlagad husmanskost att servera med nykokt ris. Enkel och snabblagad vardagsrätt som alla lyckas med.

Introduktion

Detta receptet är min variant på den kasslergratäng som jag minns den serverades i skolan. Detta är en lättlagad vardagsrätt som är svår att misslyckas med. Jag tycker kasslergratängen ska serveras med nykokt ris. Det passar bäst så enligt mig.

Så här gör du kasslergratäng

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna kasslern i cm-tjocka tärningar
  3. Paprikan skär du i mindre bitar om ca. 1 cm
  4. Ananasen skär du även den i mindre bitar om ca. 1 cm.
  5. Lägg kassler, paprika och anans i en ugnsfast form och blanda runt.
  6. I en bunke så går du i med crème fraîche, grädde, chilisås, dijonsenap, timjan, vitlökspulver, salt, svartpeppar.
  7. Vispa ihop. Addera sedan osten och blanda runt. Smaka av för ev. mer salt, svartpeppar eller timjan.
  8. Häll blandingen över kasslern, paprikan och ananasen som ligger i den ugnsfasta formen. Osten kommer mestadels att lägga sig på toppen och det är okej. Fördela ut osten.
  9. Ställ in din kasslergratäng i mitten av ugnen på 225 grader och tillaga i 15-20 minuter tills du fått en fin gratinerad yta. Du kan sätta ugnen på grill de sista minutrarna för att boosta gratineringen om det behövs.
  10. Lår gratängen få vila i ett par minuter innan du serverar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *