Inlagd gurka – recept som alla lyckas med. Snabbt, enkelt och gott.

Så här gör du inlagd gurka – recept som alla lyckas med

  1. Skär gurkan i tunna skivor.
  2. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna och blanda runt lite.
  3. Strö över rikligt med hackad persilja.
  4. Låt gurkskivorna ligga i lagen 1-2 timmar. Häll av lagen och din inlagda gurka är färdig att ätas.

Klassiskt recept som alla lyckas med. Servera till exempelvis köttbullar, köttgrotta, söndagssteken, hamburgare, grillat kött eller på knäckebröd med leverpastej.

 

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Inlagd gurka

  • 1 st. slanggurka
  • 2 msk. ättiksprit (12%)
  • 1 dl. vatten
  • 2 msk. socker
  • 1 krm. finmald vitpeppar
  • 3 krm. salt
  • 1/2 – 1 dl. finhackad persilja
Skriv ut receptet