Indisk kycklinggryta på mitt vis blir indisk kycklinggryta på ditt vis, när du serverar med kokt basmatiris och naanbröd.

Så här gör du indisk kycklinggryta på mitt vis

1. Mortla chili, ingefära och vitlök grovt. Tillsätt sedan garam masala, spiskummin, kardemumma, cayennepeppar, salt och mortla till en pasta.

2. Hacka morot och löken.

3. Stek kycklingen i stekpannan en stund i olja så kycklingen får lite stekyta på båda sidor. Lägg sedan kycklingen i en stor kastrull.

4. I samma stekpanna steker du på den hackade löken och moroten en stund. Tillsätt sedan din mortlade pasta och stek vidare i några minuter. Genom att steka på pastan så får du ut smakerna på ett bättre sätt.

5. Lägg den steka pastan, löken och morötterna tillsammans med kycklingen. Tillsätt kokosmjölke, krossade tomater, broccoli och honung. Koka i ca. 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.

Indisk kycklinggryta på mitt vis blir indisk kycklinggryta på ditt vis, när du serverar med kokt basmatiris. Har du inte basmatiris i ditt skafferi, så går det bra att välja annat ris. Servera gärna naanbröd till så maximerar du din indiska matupplevelse.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Indisk kycklinggryta

  • 500 g. kycklinginnerlårfilé
  • 1 st. gul lök
  • 1 st. morot
  • 2 st. vitlöksklyftor
  • 100 g. broccoli
  • 400 ml. kokosmjölk
  • 400 ml. krossade tomater
  • 1 msk. riven ingefära
  • 2 msk. garam masala
  • 2 tsk. spiskummin
  • 2 tsk. kardemumma
  • 1 tsk. cayennepeppar
  • 3 msk. honung
  • 1 st. röd chili
  • 1 tsk. salt
Skriv ut receptet