Ingredienser
4 portioner
Indisk kycklinggryta
- 500 g. kycklinginnerlårfilé
- 1 st. gul lök
- 1 st. morot
- 2 st. vitlöksklyftor
- 100 g. broccoli
- 400 ml. kokosmjölk
- 400 ml. krossade tomater
- 1 msk. riven ingefära
- 2 msk. garam masala
- 2 tsk. spiskummin
- 2 tsk. kardemumma
- 1 tsk. cayennepeppar
- 3 msk. honung
- 1 st. röd chili
- 1 tsk. salt
Indisk kycklinggryta på mitt vis blir indisk kycklinggryta på ditt vis, när du serverar med kokt basmatiris och naanbröd.
Så här gör du indisk kycklinggryta på mitt vis
- Mortla chili, ingefära och vitlök grovt. Tillsätt sedan garam masala, spiskummin, kardemumma, cayennepeppar, salt och mortla till en pasta.
- Hacka morot och löken.
- Stek kycklingen i stekpannan en stund i olja så kycklingen får lite stekyta på båda sidor. Lägg sedan kycklingen i en stor kastrull.
- I samma stekpanna steker du på den hackade löken och moroten en stund. Tillsätt sedan din mortlade pasta och stek vidare i några minuter. Genom att steka på pastan så får du ut smakerna på ett bättre sätt.
- Lägg den steka pastan, löken och morötterna tillsammans med kycklingen. Tillsätt kokosmjölke, krossade tomater, broccoli och honung. Koka i ca. 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
Indisk kycklinggryta på mitt vis blir indisk kycklinggryta på ditt vis, när du serverar med kokt basmatiris. Har du inte basmatiris i ditt skafferi, så går det bra att välja annat ris. Servera gärna naanbröd till så maximerar du din indiska matupplevelse.