Hemlagad majonnäs är något som alla borde göra! Varför köpa den färdiga när det är enkelt att göra och blir så mycket godare?

Så här gör du hemlagad majonnäs

  1. Lägg två äggulor och dijonsenap i en bunke tillsammans med lite salt och peppar. Se till att äggen och dijonsenapen håller rumstemperatur.
  2. Rör runt innehållet och tillsätt i en fin stråle matolja under konstant omrörning. Det ska vara en neutral matolja som exempelvis rapsolja.
  3. När ungefär hälften av matoljan hällts i så tillsätter du vitvinsvinägern och rör om. Fortsätt sedan under konstant omrörning att hälla i resterande oljan.
  4. Tillsätt saften från en halv citron och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Majonär

  • 2 äggulor
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 citron
  • 2 tsk dijonsenap
  • 5 dl matolja
  • Finmalen vitpeppar
  • Salt

 

Skriv ut receptet