Halloumiburgare med pepper jack cheese och ajvar relish är god vegetarisk hamburgare som du tillagar på under 30 minuter.

Så här gör du halloumiburgare med pepper jack cheese och ajvar relish

  1. Blanda ajvar relish och majonnäs i en skål.
  2. Skär upp lök i strimlor och skär tomaterna i skivor.
  3. Dela halloumi på mitten så du får 4 st. skivor
  4. Stek löken några minuter i stekpannan med olja och smör tills den får en glansig färg. När löken är klar så lägger du den på ett fat.
  5. Torka av halloumi med papper och stek dem i stekpanna. Stek halloumi tills den får en fin färg på båda sidor.
  6. När halloumi är klar så lägger du på en skiva pepper jack cheese på varje halloumi. Häll i någon matsked med kallt vatten och lägger på ett lock så ångan värmer på osten.
  7. Lägg ett lager av ajvar relish dressingen på hamburgerbrödets bottendel. Lägg ett lager med stekt lök, och tomater. Lägg på halloumi och avsluta med att lägga ett lager med ajvar relish på hamburgerlockets undersida.

Servera din halloumiburgare med pepper jack cheese och ajvar relish tillsammans med coleslaw eller pommes frites.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Halloumiburgare med pepper jack cheese och ajvar relish

  • 4 st. hamburgerbröd
  • 2 st. pkt halloumi (400 g.)
  • 4 st. skivor pepper jack cheese
  • 2 st. lök
  • 3-4 st. stora tomater
  • 2 msk. ajvar relish
  • 8 msk. majonnäs
Skriv ut receptet