Ingredienser
4 portioner
Gubbröra
- 125 g. ansjovis
- 3 st. hårdkokta ägg
- 1 st. rödlök
- 1/2 dl. crème fraiche
- 1 msk. majonnös
- 1 tsk. kaviar
- 1/2 dl. dill
- 1/2 dl. gräslök
- Vitpeppar efter smak
- Salt efter smak
Gubbröra – Recept på god klassiker som du serverar på knäckebröd eller kavring.
Så här gör du gubbröra – recept på god klassiker
- Koka äggen tills de blivit hårdkokta. Låt dem svalna helt.
- Finhacka rödlöken.
- Blanda alla ingredienser i en skål förutom ansjovis, salt och vitpeppar.
- låt ansjovisen få rinna av från sitt spad och skär ansjovisfiléerna i tunna skivor.
- Lägg ansjovisen i skålen och blanda runt. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Servera din gubbröra – recept på god klassiker på ett knäckebröd eller kavring. Att dricka en god kall lager som exempelvis Nils Oscar God Lager passar utmärkt. Gubbröra är även gott att ha till julbordet eller midsommarbuffén.