×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grillad sparris med citron och parmesan

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Grillad sparris med citron och parmesan

  • 1 knippe grön sparris
  • 1 st. citron
  • 2 msk. olivolja
  • Parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar

Grillad sparris med citron och parmesan är det perfekta tillbehöret till kött, fågel och fisk.

Så här gör du grillad sparris med citron och parmesan

  1. Lägg sparrisen i en skål och häll över olivolja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt.
  2. Dela citron i två delar.
  3. Lägg sparrisen och citronen på grillen. Citronen lägger du med köttsidan nedåt.
  4. Grilla sparrisen tills den fått en fin grillyta. Sparrisen ska vara mjuk men ändå ha kvar ett litet bett. Även citronen ska grillas tills den får en fin grillyta och det är inte farligt om kanterna fått en lite bränd färg.
  5. Lägg grillad sparris och citron i en skål. Riv över parmesanost, pressa över citronsaft och servera direkt.

Grillad sparris med citron och parmesan är det perfekta tillbehöret till kött, fågel och fisk. Det passar även utmärkt att servera till buffén. Om du har en god balsamico vinäger hemma, så skulle det också passa fint att ringla över sparrisen innan servering.

Har du inte möjlighet att grilla, så går det alldeles utmärkt att tillaga sparrisen och citronen i stekpannan.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *