×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 st. grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung

  • 8 st. bröd (exempelvis lantbröd)
  • 60 g. ruccola sallad
  • 100 g. skivor av salami
  • 200 g. brieost
  • Nymalen svartpeppar (behövs kanske inte om du valt pepparsalami)
  • 1 tsk. honung
  • Smör till bröden

Grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung – Recept på smakfull grillad smörgås.

Grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung - Recept på smakfull grillad smörgås.

Så här gör du grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung

  1. Börja med att skära brieosten i mindre bitar.
  2. Jag väljer att även skära upp salamin i mindre bitar. Eftersom salamin kan vara lite seg och det är inte roligt att få med sig hela salamiskivan i första tuggan.
  3. Lägg bröden på en väl rengjord yta och bred på smör.
  4. Fördela sedan ut bitarna av din salami.
  5. Efter det så lägger du på ett lager av salami.
  6. Sedan drar du några drag med svartpepparkvarnen. Om du valt en pepparsalami, så kanske den pepparn räcker.
  7. Ringla på ytterst lite honung. Du vill absolut inte att den ska ta överhand, bara anas lite i smakbilden.
  8. Lägg på ruccolasallad och avsluta med att lägga på en brödskiva.
  9. Tillaga bröden på din OptiGrill tills de är klara, genom att köra på det automatiska programmet för att tillaga bröd. Använder du annan smörgåsgrill, så följer du instruktioner för den.

Jag har ingen smörgåsgrill?

För att göra detta recept, så rekommenderas att du har en smörgåsgrill för bra resultat. Alltså jag använder själv en OptiGrill från OBH Nordica. Men du kan alltid grilla dina smörgåsar utomhus i en kolgrill såklart om du har tillgång till det. Men vill du köra i ugnen så ställer du den på 225 grader och tillagar dina mackor i mitten av ugnen i ca. 10-15 minuter. Men du kommer dock inte få samma frasiga bröd med grillränder om du tillagar i ugnen. En fördel med OptiGrillen är att du också för lite press på mackorna.

Vilket typ av bröd kan jag använda till grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung?

I sak kan du välja i princip vilket bröd som helst, men ett bröd som lämpar sig för att rostas eller grillas är ju att föredra. Alltså jag hade inte valt exempelvis en sirapslimpa eller vörtbröd. I detta receptet valde jag ett lantbröd, som har storleken som en vanlig formfranska. Det går att köpa i de flesta välsorterade mataffärer vad jag vet. Ett annat brödalternativ skulle kunna vara ciabatta. Men väljer du ett större bröd, så kan du behöva anpassa mängden av ingredienser.

Hur mättande är grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung?

Jag är glad i min mat och blir i detta fallet mätt av två grillade mackor. Så receptet räcker då till två fullvuxna personer anser jag. Ska du servera till fler personer, får du bara att göra fler grillad macka med brieost, salami, ruccola och honung.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *