Ingredienser
16 st. bröd
Enkla frallor
- 800g. vetemjöl
- 14 g. torrjäst
- 2 tsk. salt
- 2 msk. olivolja
- 5 dl. vatten
- 3 msk. mjölk att pensla bröden med
- 2 st. isbitar
Enkla frallor – Recept på lättbakat bröd som du kommer baka många gånger.
Så här gör du enkla frallor
- Rör ihop mjöl, salt och olivolja i en bunke.
- Blanda ljummet vatten på 37 grader tillsammans med jäst i en annan bunke.
- Blanda allt tillsammans med gaffel tills det blir svårt att använda gaffeln.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord i fem minuter.
- När du knådat klart så låter du degen få vila i bunke under bakduk i 30 minuter.
- Forma bollar på ca. 70 gram. Mät med våg. Du kommer få ca. 16 st. frallor.
- Placera frallorna på en ugnsform med bakplåtspapper under och med några cm mellanrum.
- Låt frallorna få jäsa under duk i ytterligare 20 minuter.
- Pensla frallorna med lite mjölk.
- Ställ in frallorna i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 15 min och tills de får en fin färg.
- Samtidigt som du ställer in frallorna så har du värmt upp en plåt som du placerat längst ned i ugnen. Här lägger du isbitarna på samma gång som du ställer in frallorna. Isbitarna hjälper till att skapa lite ånga i ugnen som i sin tur skapar en frasig yta på dina frallor.
När dina enkla frallor är klara, så låter du dom vila på ett svalt galler med handduk ovanpå. Servera ljumna med smör och ost eller frys in för att äta en annan dag. Jag brukar äta mina till frukosten.