Enkel kycklingsallad med dressing på mango chutney som alla lyckas med.

Så här gör du enkel kycklingsallad med dressing på mango chutney

  1. Tillaga bulgur enligt instruktionerna på förpackningen. Det ska räcka till 4 portioner. När din bulgur är färdig, så låter du den svalna helt. Vill du snabba upp kylningsprocessen, så lägger du över din bulgur i en skål och ställer i kallt vattenbad.
  2. Koka upp gröna ärtor i lättsaltat vatten i några minuter. När ärtorna är klara, låter du dem svalna helt genom att byta ut det varma kokande vattnet mot kallt vatten.
  3. Skär löken och spetspaprikan i strimlor.
  4. Dela gurkan på hälften och gröp ur innandömet med en tesked. Dela sedan halvorna igen och skär gurkan i tärningar.
  5. Skär dina kalla tillagade kycklingfiléer i cm-tjocka skivor.
  6. Blanda löken, spetspaprikan, gurkan, ärtorna och kycklingen tillsammans med bulgur, fetaost, parmesan, majs och ruccola.

Dressing på mango chutney

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, mango chutney, curry och chilipulver i en skål.
  2. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dags att servera

Servera enkel kycklingsallad med dressing på mango chutney. Detta receptet utgår från att du inhandlat färdiggrillad kyckling från din lokala dagligvaruaffär. Men vill du krydda och tillaga kycklingfiléerna själv så tänker jag inte hindra dig. Det blir bara lite mer avancerat. Det går även bra att byta ut bulgur mot pasta. Kort och gott har du här ett recept på snabblagad middag som alla lyckas med. Ja även du!

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Enkel kycklingsallad

  • 4 st. tillagade kycklingfiléer
  • 1 st. röd spetspaprika
  • 1 st. röd lök
  • 1 st. gurka
  • 100 g. gröna ärtor
  • 150 g. smulad fetaost
  • 1/2 dl. riven parmesanost
  • 150 g. majs
  • 70 g. ruccola
  • Bulgur för 4 portioner

Dressing på mango chutney

  • 2 dl. crème fraiche
  • 2 msk. majonnäs
  • 2 tsk. curry
  • 2 msk. mango chutney
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet