Ingredienser
Chocolate Chip Cookies
- 150 g. rumstempererat smör
- 100 g. kokossocker
- 100 g. strösocker
- 1 tsk. vaniljpulver
- 1/2 tsk. bikarbonat
- 225 g. vetemjöl
- 1 st. ägg
- 100 g. mörk choklad
- 100 g. ljus choklad
- 1 nypa salt
Chocolate chip cookies som DU lyckas med. Imponera på familj och vänner med välsmakande chokladkakor.
Så här gör du chocolate chip cookies
- Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och salt i en bunke.
- Hacka chokladen i små bitar.
- Lägg det rumstempererade smöret i en bunke och blanda med kokossocker, socker och blanda ihop. Tillsätt sedan äggen och blanda ordentligt.
- Sikta över mjölblandningen tillsammans med smörblandningen.
- Blanda ordentligt utan att knåda massan.
- Tillsätt den hackade chokladen och blanda ordentligt.
- Låt blandningen få svalna i kylskåpet i 30 minuter.
- Forma smeten till någorlunda runda bollar. Här passar det bra att använd en köttbullerullare om du har en sådan att tillgå.
- Lägg dem på en ugnsplåt med ugnsplåtspapper under. Tryck till dem något mot ugnsplåtspappret. Se till så du har bra avstånd mellan bollarna då de kommer flyta ut av värmen.
- Grädda i mitten av ugnen inställd på varmugn i 10 minuter. Tiden kan variera något beroende på ugn så ha koll. Dina Chocolate chip cookies ska vara krispiga på ytan och lite sega inuti.
Låt svalna helt innan servering. De går bra att frysa in dem och servera vid ett senare tillfälle. Själv tag tog med mina till jobbet och bjöd på fredagsfika. Nu är det din tur att göra chocolate chip cookies som DU lyckas med.