Ingredienser
4 portioner
Chimichurri
- 2+1/2 dl. finhackad persilja.
- 1 dl. olivolja
- 1/2 dl. citronjuice
- 1/2 st. liten finhackad rödlök
- 1 st. finhackad vitlöksklyfta
- 1 tsk. chiliflakes
- Salt efter smak
Chimichurri – Enkelt recept som passar till kött, fågel eller fisk. Vad serverar du?
Inledning
Chimichurri är populär i Argentina och Uruguay, men den tros komma från Baskien i Spanien. På Wikipedia kan du läsa mer om du är intresserad. Det är en röra eller sås om du vill se den som det. Den är kryddstark och innehåller bland annat mycket persilja. Chimichurri serverar du förslagsvis till kött, fågel eller fisk. Gärna grillat!
Alltså du avgör vilken hetta och mängd av vitlök som du vill ha. Vill du ha mer än det som receptet säger, så tillsätter du detta. Inget recept är skrivet i sten. Har du gul lök, silverlök eller schalottenlök hemma, så går det fint att byta mot någon av dessa lökar också.
Så här gör du chimichurri
- Finhacka persiljan och lägg i en bunke.
- Därefter finhackar du en vitlöksklyfta och en halv rödlök som du lägger tillsammans med persiljan.
- Tillsätt olivolja, citronsaft och chiliflakes.
- Blanda och smaka av med salt.