Bakad potatis med räkröra är lättlagad middag som du lyckas med.

Så här gör du bakpotatis med räkröra

  1. Skölj, borsta och torka bakpotatisarna. Stick några hål i dem med en sticka. Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 50 minuter. Potatisen är klar när stickan går lätt igenom utan motstånd.
  2. Medan bakpotatisen tillagas i ugnen så blandar du créme fraiche och majonnäs i en bunke.
  3. Finhacka lök, gräslök och dill.
  4. Tillsätt alla ingredienser förutom salt peppar och räkor och blanda runt.
  5. Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
  6. När du tycker röran smakar bra så tillsätter du de skalade räkorna och rör runt varsamt.
  7. När de bakade potatisarna är färdiga så skär du ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Lägg en klick smör i öppningen.
  8. Fyll potatisarna med räkröran och servera tillsammans med en god sallad.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Räkröra

  • 500 g. skalade räkor
  • 2 dl. créme fraiche
  • 2 dl. majonnäs
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 1 st. rödlök
  • 3 msk. dill
  • 1 msk. Gräslök
  • 2 tsk. kaviar på tub
  • 2 msk. citronsaft
  • 1 tsk. sherry
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Bakad potatis

  • 4 st. stora bakpotatisar
  • 2-4 msk. smör
Skriv ut receptet