Ingredienser
4 portioner
Räkröra
- 500 g. skalade räkor
- 2 dl. créme fraiche
- 2 dl. majonnäs
- 2 tsk. dijonsenap
- 1 st. rödlök
- 3 msk. dill
- 1 msk. Gräslök
- 2 tsk. kaviar på tub
- 2 msk. citronsaft
- 1 tsk. sherry
- 1 knivsudd cayennepeppar
- Salt efter smak
- Svartpeppar efter smak
Bakad potatis
- 4 st. stora bakpotatisar
- 2-4 msk. smör
Bakad potatis med räkröra är lättlagad middag som du lyckas med.
Så här gör du bakpotatis med räkröra
- Skölj, borsta och torka bakpotatisarna. Stick några hål i dem med en sticka. Ställ in i mitten av ugnen på 225 grader i ca. 50 minuter. Potatisen är klar när stickan går lätt igenom utan motstånd.
- Medan bakpotatisen tillagas i ugnen så blandar du créme fraiche och majonnäs i en bunke.
- Finhacka lök, gräslök och dill.
- Tillsätt alla ingredienser förutom salt peppar och räkor och blanda runt.
- Smaka av blandningen med salt och svartpeppar.
- När du tycker röran smakar bra så tillsätter du de skalade räkorna och rör runt varsamt.
- När de bakade potatisarna är färdiga så skär du ett kryss i dem och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Lägg en klick smör i öppningen.
- Fyll potatisarna med räkröran och servera tillsammans med en god sallad.