Asiatisk nudelsoppa med kyckling, kokosmjölk, röd curry och lime tar dig till Asien för en stund.

Så här gör du asiatisk nudelsoppa med kyckling, kokosmjölk, röd curry och lime

  1. Grovhacka ingefäran. Skala moroten och skär dem i mindre stavar. Finhacka vitlöken och den röda chilin.
  2. Lägg ingefära, morot, vitlök, kokosmjölk, limeblad, grädde, kycklingfond, röd currypasta, röd chili, lime zest och saften från två lime, vatten och honung i en gryta.
  3. Låt allt få koka upp och sedan sjuda i 30 minuter.
  4. Under tiden som allt sjuder i grytan så skär du kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen sedan i lite matolja så den får lite stekyta runt om. Du behöver inte steka klart kycklingen helt.
  5. Tillsätt den stekta kycklingen i grytan och låt den få tillagas klart så får du ytterligare smak av kyckling. Smaka av din gryta med salt och svartpeppar.
  6. Koka upp vatten och koka äggnudlarna enligt anvisningen.
  7. Lägg dina tillagade äggnudlar i botten på en djupare tallrik. Lägg din kycklinggryta ovanpå äggnudlarna och avsluta med att garnera med finhackad salladslök.

Asiatisk nudelsoppa med kyckling, kokosmjölk, röd curry och lime tar dig till Asien för en stund. En god middag som kommer imponera på dina familj och vänner.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked 4 portioner

Asiatisk nudelsoppa med kyckling, kokosmjölk, röd curry och lime

  • 500 g. kycklinglårfilé
  • 400 ml. kokosmjölk
  • 2 msk. ingefära
  • 2 st morot
  • 2 st. salladslökar
  • 5 st. limeblad
  • 2 dl. grädde
  • 5 msk. kycklingfond
  • 1 msk. röd currypasta
  • 1 st. chili röd
  • 2 st. limefrukter (saft+skal)
  • 3 st. vitlöksklyftor
  • 4 dl. vatten
  • 1 msk. honung
  • 250 g. äggnudlar
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar
Skriv ut receptet