Ingredienser
Vindruvsmarmelad på gröna vindruvor
- 800 g. gröna vindruvor
- 450 g. syltsocker
- 1/2 dl. citronsaft
- 3 g. kanelpulver
- 3 g. vaniljpulver
- Skalet från en citron
- 1 st. nypa salt
Vindruvsmarmelad på gröna vindruvor är lättlagad marmelad.
Inledning
Kompisar till mor och far har ett växthus där de odlade gröna vindruvor. De hade mycket så jag beslutade mig för att göra vindruvsmarmelad. Se till att du har en väl rengjort glasburk med lock. Jag brukar sterielisera glasburken och locket genom att först diska den noggrant, för att sedan ställa in den i ugnen på 100 grader i 10 minuter.
Denna vindruvsmarmelad passar fint att ha till en rostad macka med smör och ost. Men till ostbrickan passar den också fint.
Vindruvsmarmeladen mår bra att få stå till sig några dagar innan du äter av den. Då sätter sig smakerna. Hållbarheten är också god och några månader ska inte vara några som helst problem. Förvara den bara i kylskåpet.
Så här gör du vindruvsmarmelad på gröna vindruvor
- Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Låt sedan få koka upp för att sedan sjuda i 5-10 minuter. Vindruvsmarmeladen är klar när de mosar till sig och blir mjuka.
- Lägg i en väl rengjort glasburk med lock. Låt svalna helt och ställ sedan in i kylskåpet.