Ingredienser
4 portioner
Kyckling i ugn
- 1 kg kycklingben
- 1 dl. teriyakisås
- 1 msk. chiliflakes
- 2 msk. honung
- 1 tsk. salt
- Sesamfrön
Wokade nudlar
- 4 st. risnudlar
- 4 st. vitlöksklyftor
- 2 msk. ingefära
- 1 msk. chiliflakes
- 2 st. morot
- 2 st. salladslök
- 1 st. squash
- 1 msk. koriander
- 4 msk. sojasås
- 4 msk. honung
- 2 msk. sesamolja
- 1 msk. risvinsvinäger
Teriyakikyckling med wokade nudlar är en lättlagad och smakrik maträtt med inspiration från det asiatiska köket.
Så här gör du teriyakikyckling med wokade nudlar
- Blanda teriyakisås med chiliflakes, honung och salt. Pensla blandningen på kycklingklubborna och strössla över sesamfrön. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter eller tills klubborna uppnått en innertemperatur om 85 grader.
- Blanda sojasås, honung sesamolja och risvinäger i en skål.
- Hacka upp vitlök, ingefära morot, salladslök och squash fint. Tillsätt chiliflakes samt koriander och stek på i stekpanna med olja i några minuter.
- Följ anvisningarna för att koka risnudlarna. Det vanliga är att lägga nudlarna i uppkokat hett vatten och låta vila i några minuter,
- Häll i soya, honung, sesamolja och risvinägerblandingen i de stekta grönsakerna och stek på ytterligare i några minuter.
- Tillsätt nudlarna med de steka grönsakerna och blanda med runt. Servera tillsammans med den ugnsstekta kycklingen.