×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Teriyakikyckling med wokade nudlar

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Kyckling i ugn

  • 1 kg kycklingben
  • 1 dl. teriyakisås
  • 1 msk. chiliflakes
  • 2 msk. honung
  • 1 tsk. salt
  • Sesamfrön

Wokade nudlar

  • 4 st. risnudlar
  • 4 st. vitlöksklyftor
  • 2 msk. ingefära
  • 1 msk. chiliflakes
  • 2 st. morot
  • 2 st. salladslök
  • 1 st. squash
  • 1 msk. koriander
  • 4 msk. sojasås
  • 4 msk. honung
  • 2 msk. sesamolja
  • 1 msk. risvinsvinäger

Teriyakikyckling med wokade nudlar är en lättlagad och smakrik maträtt med inspiration från det asiatiska köket.

Så här gör du teriyakikyckling med wokade nudlar

  1. Blanda teriyakisås med chiliflakes, honung och salt. Pensla blandningen på kycklingklubborna och strössla över sesamfrön. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca. 30 minuter eller tills klubborna uppnått en innertemperatur om 85 grader.
  2. Blanda sojasås, honung sesamolja och risvinäger i en skål.
  3. Hacka upp vitlök, ingefära morot, salladslök och squash fint. Tillsätt chiliflakes samt koriander och stek på i stekpanna med olja i några minuter.
  4. Följ anvisningarna för att koka risnudlarna. Det vanliga är att lägga nudlarna i uppkokat hett vatten och låta vila i några minuter,
  5. Häll i soya, honung, sesamolja och risvinägerblandingen i de stekta grönsakerna och stek på ytterligare i några minuter.
  6. Tillsätt nudlarna med de steka grönsakerna och blanda med runt. Servera tillsammans med den ugnsstekta kycklingen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *