Sallad med sötpotatis, hummus och fetaostcrème är mumsig vegetarisk middag.

Så här gör du sallad med sötpotatis, hummus och fetaostcrème

  1. Skala sötpotatisen och skär i ca. 1,5 cm tjocka tärningar.
  2. Skär paprikan i tjockare bitar. Beräkna ca. 12 bitar per paprika.
  3. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  4. Finhacka vitlöksklyftan och chilin.
  5. Lägg sötpotatisen och paprikan i en ugnsfast form. Salta och peppra och tillsätt timjan. Ringla över olivolja och blanda. Strö över chilin och vitlöken och avsluta med att lägga kärsbärstomaterna jämt fördelat.
  6. Ställ in i ugn på 225 grader i ca. 30 minuter, eller tills sötpotatisen är färdig. Den ska få en mjuk konsistens.
  7. Under tiden som stöpotatisen och övriga godsakar tillagas i ugnen så förbereder du fetaostcrème enligt instruktionerna nedan.
  8. Rosta även pinjenötterna i en torr stekpanna på hög värme så den får en rostad färg utan att brännas.
  9. När sötpotatisen är färdig, så tar du ut ugnsplåten från ugnen och låter allt få vila och svalna i 10 minuter.
  10. Lägg ett lager av hummus i botten av en tallrik.
  11. Lägg på salladen och sedan bitar av sötpotatis, paprika och tomater.
  12. Lägg på klickar av fetaostcrème och toppa med oliver som du delat i halvor och strössla över pinjenötterna. Jag drog även några drag med pepparkvarnen.

Fetaostcrème

  1. Smula fetaosten i en skål.
  2. Tillsätt yoghurt, citron och honung och blanda ordentligt.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

  • 500 g. sötpotatis
  • 2 st. paprika
  • 1 st. röd chili
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 250 g. körsbärstomater
  • 1 tsk. timjan
  • 50 g. pinjenötter
  • 60 g. oliver ex. kalamati
  • 30 g. ruccolasallad
  • 30 g. machesallad
  • 800 g. hummus
  • 3 msk. olivolja
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak

Fetaostcrème

  • 150 g. fetaost
  • 3 dl. yoghurt
  • 1 msk. flytande honung
  • 1 tsk. citronsaft
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar efter smak
Skriv ut receptet