Ingredienser
4 portioner
Räkceviche med asiatiska smaker
- 250 g. stora skalade räkor
- 225 g. mango
- 200 g tomater
- 200 g gurka
- 1 st. röd chili
- 2 msk. färsk koriander
- Saften från 1 lime
- 1/2 msk. sesamolja
- 1/2 msk. rapsolja
- Små ruccolablad
Räkceviche med asiatiska smaker är god uppfriskande förrätt.
Så här gör du räkceviche med asiatiska smaker
- Dela gurkan på mitten och gröp ut innandömmet. Dela sedan gurkan igen så du får fjärdedelar och skär i små tärningar.
- Skär även mangon och tomaterna i små tärningar.
- Finhacka den röda chilin. Undvik att ha med kärnorna.
- Finhacka färska koriander.
- Lägg allt i en bunke tillsammans med skalade räkor.
- Pressa över saften från limefrukten och tillsätt rapsolja och sesamolja.
- Rör om varsamt så allt blandas blandas ordentligt. Låt gärna stå en liten stund så smakerna sätter sig ytterligare.
- Lägg ett litet tunt lager av små ruccolablad i botten av glasskålar. Lägg i din blandade räkceviche och garnera med korianderblad.