Räkceviche med asiatiska smaker är god uppfriskande förrätt.

Så här gör du räkceviche med asiatiska smaker

  1. Dela gurkan på mitten och gröp ut innandömmet. Dela sedan gurkan igen så du får fjärdedelar och skär i små tärningar.
  2. Skär även mangon och tomaterna i små tärningar.
  3. Finhacka den röda chilin. Undvik att ha med kärnorna.
  4. Finhacka färska koriander.
  5. Lägg allt i en bunke tillsammans med skalade räkor.
  6. Pressa över saften från limefrukten och tillsätt rapsolja och sesamolja.
  7. Rör om varsamt så allt blandas blandas ordentligt. Låt gärna stå en liten stund så smakerna sätter sig ytterligare.
  8. Lägg ett litet tunt lager av små ruccolablad i botten av glasskålar. Lägg i din blandade räkceviche och garnera med korianderblad.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Räkceviche med asiatiska smaker

  • 250 g. stora skalade räkor
  • 225 g. mango
  • 200 g tomater
  • 200 g gurka
  • 1 st. röd chili
  • 2 msk. färsk koriander
  • Saften från 1 lime
  • 1/2 msk. sesamolja
  • 1/2 msk. rapsolja
  • Små ruccolablad
Skriv ut receptet