Rabarberkompott passar utmärkt till desserter.

Så här gör du rabarberkompott

  1. Skär din rabarber i slantar om 2-3 cm och lägg i en kastrull tillsammans med vaniljpulver, kanel, råsocker och citronsaft.
  2. Låt sjuda under lock tills rabarbern mjuknat och det tar ungefär 5 minuter.
  3. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och rör ner redningen i din rabarberkompott. Koka upp och ställ sedan kastrullen från värmen och låt svalna.

Din rabarberkompott passar exempelvis utmärkt att servera till vaniljglass och havresmul eller till maränger med glass och jordgubbar.

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4-8 portioner

  • 400 g. rabarber i 2-3 ­centi­meters slantar
  • 1 tsk. vaniljpulver
  • 2 tsk. kanel
  • 3 msk. råsocker
  • 2 msk. pressad citron
  • 1 tsk. potatismjöl
Skriv ut receptet