Ingredienser
Rabarberchutney med chili och curry
- 700 g. rabarber
- 8 st. torkade aprikoser
- 2 st. röda chili
- 3 msk. currypulver
- 1 msk. riven ingefära
- 5 dl. strösocker
- 1 dl. vatten
- 3 msk. ättiksprit
- 2 st. rödlökar
- 2 tsk. salt
Rabarberchutney med chili och curry är receptet som du kommer göra om och om igen!
Så här gör du rabarberchutney med chili och curry
- Skölj rabarbern och skär dem i 1 cm tjocka tärningar. Finhacka rödlök. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit och vatten. Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.
- Riv färsk ingefära, finhacka chilin och de torkade aprikoserna. Blanda i kastrullen tillsammans med socker, curry och salt. Låt sjuda mellan 30-40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
- Lägg i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
- När din rabarber chutney svalnat, så förvarar du glasburkarna i kylskåpet.
Servera rabarberchutney med chili och curry tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Rabarberchutney passar även bra att använda i såser eller grytor. Oöppnad chutney håller i flera månader i kylskåpet. Men då den är så god, så tar den slut snabbt!