×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rabarberchutney med chili och curry

Ingredienser

kniv-gaffel-skedRabarberchutney med chili och curry

  • 700 g. rabarber
  • 8 st. torkade aprikoser
  • 2 st. röda chili
  • 3 msk. currypulver
  • 1 msk. riven ingefära
  • 5 dl. strösocker
  • 1 dl. vatten
  • 3 msk. ättiksprit
  • 2 st. rödlökar
  • 2 tsk. salt

Rabarberchutney med chili och curry är receptet som du kommer göra om och om igen!

Rabarberchutney med chili och curry

Så här gör du rabarberchutney med chili och curry

  1. Skölj rabarbern och skär dem i 1 cm tjocka tärningar. Finhacka rödlök. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit och vatten. Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.
  2. Riv färsk ingefära, finhacka chilin och de torkade aprikoserna. Blanda i kastrullen tillsammans med socker, curry och salt. Låt sjuda mellan 30-40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  3. Lägg i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
  4. När din rabarber chutney svalnat, så förvarar du glasburkarna i kylskåpet.

Servera rabarberchutney med chili och curry tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Rabarberchutney passar även bra att använda i såser eller grytor. Oöppnad chutney håller i flera månader i kylskåpet. Men då den är så god, så tar den slut snabbt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *