×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Rabarberchutney med chili och curry

Ingredienser

kniv-gaffel-skedRabarberchutney med chili och curry

  • 700 g. rabarber
  • 8 st. torkade aprikoser
  • 2 st. röda chili
  • 3 msk. currypulver
  • 1 msk. riven ingefära
  • 5 dl. strösocker
  • 1 dl. vatten
  • 3 msk. ättiksprit
  • 2 st. rödlökar
  • 2 tsk. salt

Rabarberchutney med chili och curry är receptet som du kommer göra om och om igen!

Rabarberchutney med chili och curry
Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Så här gör du rabarberchutney med chili och curry

  1. Skölj rabarbern och skär dem i 1 cm tjocka tärningar. Finhacka rödlök. Lägg i en kastrull tillsammans med ättiksprit och vatten. Låt sjuda i 10 minuter under kontinuerlig omrörning.
  2. Riv färsk ingefära, finhacka chilin och de torkade aprikoserna. Blanda i kastrullen tillsammans med socker, curry och salt. Låt sjuda mellan 30-40 minuter. Rör om med jämna mellanrum.
  3. Lägg i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 15 minuter.
  4. När din rabarber chutney svalnat, så förvarar du glasburkarna i kylskåpet.

Servera rabarberchutney med chili och curry tillsammans med grillad fisk, kyckling eller kött. Rabarberchutney passar även bra att använda i såser eller grytor. Oöppnad chutney håller i flera månader i kylskåpet. Men då den är så god, så tar den slut snabbt!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *