×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pizzarulle – Recept som du lyckas med

Ingredienser

kniv-gaffel-sked4 portioner

Pizzarulle

  • Pizzadeg
  • Tomatås
  • Skogschampinjoner
  • Gul lök
  • Timjan

Topping

  • Mozzarella
  • Riven parmesan

Trött på vanlig pizza? Mina pizzarullar är trevlig variant att äta som ett gott tilltugg.

Så här gör du

Antigen gör du din egna pizzadeg eller så köper du den färdig från affären. Hur jag gör min egna pizzadeg kommer jag berätta om i ett senare inlägg i matbloggen. Börja med att kavla ut pizzadegen på en ugnsplåt. Tillsätt de ingredienser som du gillar i en pizza. Less is more och enligt mig blir en pizza inte bättre ju mer du har på den. Här har jag valt tomatsås, skogschampinjoner, lök och färsk timjan.

Rulla pizzan så den ser ut som en kebabrulle och skär 2cm tjocka bitar. Detta steg är lite kladdigt, men det är det värt kan jag lova. Vänd på dina rullar och toppa med valfri ost och eventuellt andra tillbehör. Jag toppar med mozzarella och riven parmesan. Som du ser på bilderna så hade jag slut på bakplåtspapper, men det går finfint ändå genom att lägga plåten i blöt när du är klar.

Sätt in dina pizzarullar på 200 grader i ca. 25-30 minuter.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *