×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Välj rätt glas till Pauwel Kwak för det blir godare

Välj rätt glas till Pauwel Kwak för det blir godare och en mer komplex smak.
Välj rätt glas slutsats.

Välj rätt glas till Pauwel Kwak för det blir godare och en mer komplex smak.

Jag har tidigare recenserat Pauwel Kwak. Det gjorde jag på en pub i Göteborg, innan jag skulle vidare på en konsert. Det var faktiskt första gången jag provsmakade ölen, men tyvärr hade de inte Kwak glaset. Jag visste inte då vilken betydelse det faktiskt har att dricka Pauwel Kwak ur det dedikerade ölglaset.
Att jag ens skriver denna artikel, beror faktiskt på en arbetskamrat. Han berättade om skillnaden och jag fick möjligheten att låna ett ölglas av han. Glaset har för mig alltid spelat roll, men här pratar vi faktiskt om en skilland som är lite utöver det vanliga. Det jag gjorde var att provsmaka Pauwel Kwak ur ett snartlikt glas som jag testade på puben samt det dedikerade Kwak glaset som jämförelse. För det snarlika glaset valde jag ett jag fått från En öl & whiskymässa.

Hur doftar Pauwel Kwak ur respektive glas?

Jag börjar med att dofta ur öl och whiskymässa glaset och här finner jag doft av torkad frukt, skumbanan, nötter, mörkt bröd, karamell, honung och kryddor med markerad alkoholton. Det finns även en gräsig ton. Mina doftupplevelser verkar vara densamma som när jag drack ölen på puben.

När jag doftar ur Kwak glaset, så träder alkoholtonen och kraftfullheten fram på ett helt annat sätt. Det blir en annan tyngd och detta till det bättre. I öl och whiskymässa glaset framträden doften en aningens mjäkigare och det framträder en större ton av skumbanan. Jag föredrar faktiskt doften från Kwak glaset mer.

Hur smakar Pauwel Kwak ur respektive glas?

I öl och whiskymässa glaset känner jag en jäst smak av torkad frukt, örter, karamell och honung. Det är lite godis över smaken och jag tycker även det finns ton av banan och gräs. Precis som på puben så är det en god trevlig och komplex smak.

När jag dricker ur Kwak glaset så framträden en större tyngd och komplexitet i smaken. Alkoholtonen träder fram på ett helt annat sätt och det blir mer av allt på ett positivt sätt. I öl och whiskymässa glaset glaset blir det en tunnare och lite mjäkigare smak. Man får inte den tyngden och smaken drar också lite mer åt karamellhållet. Beskan framträder på ett lite fränare sätt med öl och whiskymässa glaset.

Slutsats

För det första så är nog Pauwel Kwak en av de bättre ölen du kan använda för att bevisa att glaset faktiskt gör skillnad för doft och smak. Min slutsats och rekommendation är att faktiskt dricka Pauwel Kwak från ett Kwak glas. Visst är det en smakfull öl även med öl och whiskymässa glaset, men med Kwak glaset vill jag faktiskt höja betyget på ölet ett snäpp. Faktum är att jag aldrig mer vill dricka Pauwel Kwak i någon annat glas än Kwak glaset.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *