×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Pauwel Kwak är komplex och välsmakande belgisk öl

Pauwel Kwak är komplex och välsmakande belgisk öl. God att dricka som sällskapsdryck eller till mat.

Om ölen

Producent: Brouwerij Bosteels.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk stark ale.
Styrka: 8,0%.
Flaskans bäst före: Juni 2020 (provsmakas 24 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1664.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Borde kunna lagras.

Pauwel Kwak är komplex och välsmakande belgisk öl. God att dricka som sällskapsdryck eller till mat.

Ja jag vet att jag inte provsmakar Pauwel Kwak som man ska göra. Men nu var det som så att krogen jag besökte inte hade det klassiska glaset med tillhörande träställning. Det var heller inte inplanerat att skriva en recension denna dag, då jag skulle på konsert på Liseberg. Men då jag hade god tid på mig innan jag skulle bege mig vidare, så fick bli en recension trotts allt. Hur tycker jag då att Pauwel Kwak smakar? Jag tycker det är en riktigt trevlig öl!

Utseende

Oklar mörkrödbrun med beige skumkrona.

Doft

Tydlig jäst doft av torkad frukt av exempelvis russin, men även doft av örter, skumbanan, karamell och ton av honung. Det finns en lite blommig och gräsig doft. På det stora hela är det en trevlig men samtidigt rätt komplex doft.

Smak

Jäst smak av torkad frukt, örter, karamell och honung. Det är lite godis över smaken. Tycker även det finns ton av banan och gräs. Det är en god trevlig och komplex smak.

Betyg

Pauwel Kwak är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, men att dricka den till grillat, husmanskost och grytor kan passa jättebra också. Jag kan tänka mig att den även borde passa fint att äta till ostbrickan. På det stora hela är det en god öl tycker jag! Tyvärr kan man bara köpa den i kolli om 24 flaskor på Systembolaget och den är inte så bra att jag måste ha 24 flaskor av den. Av den anledningen så köper jag den nog inte igen. Men är det någon som vill sammbeställa så absolut!

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *