×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Żywiec Jasne Pełne är det polska ölet som inte imponerar alls

Żywiec Jasne Pełne är det polska ölet som inte imponerar alls. Inget jag köper igen helt enkelt.

Om ölen

Producent: Groupa Żywiec.
Land:
Polen.
Ölstil: ljus lageröl.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Maj 2019 (provsmakas 24 juli 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1610.
Pris vid inköp: 16,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Żywiec Jasne Pełne är det polska ölet som inte imponerar alls. Inget jag köper igen helt enkelt.

De gånger jag druckit öl från Polen, så har jag inte varit speciellt imponerad faktiskt. Har väl kanske mest haft otur eller valt fel öl, men Kormoran Imperium Prunum är ett undantag som gjorde mig lycklig. Hur är det då med Żywiec Jasne Pełne? Nej den imponerar inte alls på mig. Men jakten går vidare på att hitta fler välsmakande polska öler. Har ni något att rekommendera så skriv gärna några rader i kommentarsfältet.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Lite sur doft av ljust bröd, kryddor och citrus sammanbakat med en hint av alkohol. Doften är sådär och inte speciellt inbjudande.

Smak

Frisk maltig söt smak av ljust bröd, kryddor och hint av citrus med markerad beska. Smaken är inte helt balanserad och precis som med doften, så tycker jag det finns en hint av alkohol.

Betyg

Smaken på Żywiec Jasne Pełne imponerar inte på mig. Någon total katastrof är det dock inget tal om. Men jag köper den inte igen. Första och sista gången helt enkelt. Till mat kanske husmanskost kan passa.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *