×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Kormoran Imperium Prunum ger dig en smakresa

Kormoran Imperium Prunum ger dig en smakresa du sent ska glömma.

Om ölen

Producent: Browar Kormoran.
Land:
Polen.
Ölstil: Imperial Porter.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: Januari 2018 (provsmakas 10 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 11358.
Pris vid inköp: 119,80 kr.
Serveringstemperatur: 16°C – 18°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Kormoran Imperium Prunum ger dig en smakresa du sent ska glömma.

Kormoran Imperium Prunum har en rekommenderad serveringstemperatur mellan 16-18 grader. Jag valde att dricka den betydligt kallare och det gav en trevlig smakresa för smaklökarna. Min öl hade passerat flaskans bäst-föredatum, men öl likt dessa passar bra att lagra. Jag vet inte på vilket sätt lagringen påverkat ölet, men om jag ska försöka mig på en gissning, så tror jag smakerna blivit mer sammansatta. Men det är som sagt en gissning och inte ett facit. Hur smakar den då? Ja det ska du få reda på nu.

Utseende

Svart färg med obefintlig skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Rostad bränd doft av främst mörk choklad, men det finns också doft av kaffe, vanilj och mörka torkade frukter. Det är en underbart balanserad trevlig doft.

Smak

Kraftfull rostad smak av främst choklad, men det finns även smak av kaffe, nötter och mörka torkade frukter sammanbakat med en ton av söt bitter kärvhet. Smaken är balanserad med en nästan lite krämig munkänsla. Chokladsmaken är fantastisk. Det finns även en kryddighet i smaken som är trevlig. När ölet blir mer rumstempererat, så framträder en tydligare smak av mörka bär och torkad frukt. Alkoholen döljs väl, även om man förstår att den finns där i bakgrunden.

Betyg

Kormoran Imperium Prunum är i min mening en fantastiskt välsmakande öl. Den är inte lätt att få tag på, men om du lyckas så är den värd sina pengar den kostar. Du dricker den som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Men då Kormoran Imperium Prunum är som en välsmakande efterrätt i sig själv, så väljer jag att dricka precis som den är. Drick den gärna kallare än vad producenten rekommenderar, då du får en trevlig smakresa från kraftull choklad till en mer framträdande smak av mörka bär och torkad frukt. Jag säger bara wow. Kormoran Imperium Prunum ger dig en smakresa du sent ska glömma och jag hoppas kunna få tag på en flaska igen! Eller fler…

5/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *