×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Zundert Trappist 10 har balanserad och komplex smak

En Nederländsk öl med balanserad och komplex smak. Samma upplevelse är det även i doften. En öl att dricka som sällskapsdryck, eller till ostbrickan och julmat.

Om ölen

Producent: Trappistenbrouwerij De Kievit.
Land:
Nederländerna.
Ölstil: Quadrupel.
Styrka: 10%.
Flaskans bäst före: Januari 2023 (provsmakas 3januari 2020).
Pris vid inköp: 35,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Zundert Trappist 10 har balanserad och komplex smak. Samma upplevelse är det även i doften.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Öl från nederländska Trappistenbrouwerij De Kievit har jag druckit förut. Men av någon anledning har jag inte recenserat deras öler. Eller det har jag egentligen, eftersom jag har recension på en lagrad Zundert Trappist 8. Men den recensionen skedde pga. att jag fick den gratis i en leverans. Men nu har jag fått tummen ur att recensera Zundert Trappist 10 och precis som med åttan så är det komplexa dofter och smaker som erbjuds. Jag vet att den smakar bra och nu har jag äntligen skrivit recensionen. Men naturligtvis kommer en recension på en ickelagrad Trappist 8 också. Det kan ni vara säkra på.

Utseende

Zundert Trappist 10 har en svartbrun färg med ljusbrun tjock skumkrona. Den ser inbjudande ut.

Doft

Jäst kryddig doft av torkad frukt, choklad, godis, knäck, bränt socker, mörkt bröd och ton av alkohol. Det doftar balanserat och riktigt bra med en inbjudande doft.

Smak

Jäst smak av torkad frukt, choklad, godis, farinsocker, torkade fikon, lakrits, mörkt bröd och ton av alkohol med markerad beska och eftersmak av torkad frukt och choklad.

Betyg

Zundert Trappist 10 är en trevlig välsmakande öl som jag faktiskt bara vill dricka som sällskapsdryck. Den är som sin egna efterrätt. Men när jag tänker efter lite, så kan jag tänka mig att servera den till ostbrickan eller julbordet. Den ständigt återkommande frågan är om jag kan tänka mig att köpa den igen. Det kan jag absolut göra, för detta smakar minsann mums. Men det tror jag ni redan har förstått vid det här laget.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *