×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Zundert Trappist 8 – Hur smakar en lagrad flaska?

Zundert Trappist 8 - Hur smakar en lagrad flaska? Jo det smakar riktigt bra!

Om ölen

Producent: Trappistenbrouwerij De Kievit.
Land:
Nederländerna.
Ölstil: Abbey Tripel.
Styrka: 8%.
Flaskans bäst före: Oktober 2018 (provsmakas 23 december 2018).
Pris vid inköp: 2,49 €.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Zundert Trappist 8 – Hur smakar en lagrad flaska? Jo det smakar riktigt bra!

För ett tag sedan beställde jag öl från en näthandel. I den beställningen fick jag en flaska Zundert Trappist 8, som hade nått sitt bäst före datum. Då det är en trappistöl av stilen abbey tripel, så brukar den faktiskt gynnas av lagring. Nu har jag ingen färsk flaska att jämföra med, men var så säkra att det kommer ett test och tillika jämförelse. Men hur smakar då denna lagrade Zundert Trappist 8? Riktigt trevligt måste jag säga.

Utseende

Oklar rödbrun färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jäst doft av torkad frukt som russin samt en trevlig nyans av godis. Det finns även en spritig ton över doften, men det är inget negativt.

Smak

Jäst smak av främst torkad frukt och marsipan med en nötig karaktär och markerad beska och samtidigt trevlig sötma. Precis som med doften så finns det en godiskaraktär, men även en marmeladkaraktär som ger ett trevligt inslag. Det finns en alkoholhetta som gör sig påmind, men den passar in fint i smakerna. Ölet ger en tjock munkänsla.

Betyg

Zundert Trappist 8 gynnas bra av lagring. Den smakar faktiskt riktigt bra! En lagrad flaska dricker jag som sällskapsdryck eller till ostbrickan och till det sistnämnda kan den lämpa sig riktigt väl. Mums.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *