×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wisby Stout från Gotlands Bryggeri är feg och återhållsam öl

Wisby Stout från Gotlands Bryggeri är feg och återhållsam öl.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Stout.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Augusti 2019 (provsmakas 28 juni 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 89589.
Pris vid inköp: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Wisby Stout från Gotlands Bryggeri är feg och återhållsam öl.

Öl från Gotlands Bryggeri är ingen nyhet här på Ölbloggen. Jag tycker exempelvis att Wisby Lager och Wisby Kloster är välsmakande öler. Vad tycker jag då om bryggeriets stout? Det är inget fel på smaken och det finns en balans, men den är tyvärr feg och återhållsam i sin smak.

Utseende

Svart färg med något mörkröd färg och ljusbrun skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av choklad, kaffe, lakrits och russin. Det är lite gräddighet över doften. Finns även lite kärv bitterhet och en nötig doft. Doften är balanserad, angenäm och inbjudande.

Smak

Smak av choklad, lakrits och kaffe. Det finns en markerad bitter smak. Det är inget fel alls på smaken, men den är tyvärr feg och återhållsam. Jag saknar de kraftfulla smakerna och komplxiteten. Den tunna smaken gör att man nästan vill uppfatta den som lite vattnig, utan att för den delen nu vara vattnig. Doften är betydligt bättre.

Betyg

Visby Stout från Gotlands Bryggeri gör mig lite besviken faktiskt. Den doftar riktigt trevligt och i grunden är det en trevlig stout, den är feg och lite enkelspårig. Jag har druckit betydligt godare stout, men då ska det benämnas att jag tycker om kraftfulla stouter med mer komplexitet. Tycker du om öl som exempelvis Guinness Draught, så kan detta vara en öl för just dig. Jag tänker den passar till efterrätter av choklad. Kanske du även kan ha den som ingrediens i en mustig gryta. Som sällskapsdryck väljer jag faktiskt en annan stout.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *