×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wisby Kloster från Gotlands Bryggeri är välsmakande öl

Wisby Kloster från Gotlands Bryggeri är välsmakande öl. Men den förändrar inte världen.

Om ölen

Producent: Gotlands Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Belgisk ljus ale.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Aprill 2018 (provsmakas 11 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1400.
Pris vid inköp: 19,50 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Wisby Kloster från Gotlands Bryggeri är välsmakande öl. Men den förändrar inte världen.

Öl från Gotlands Bryggeri är ingen nyhet här på ölbloggen. Senast jag skrev om dem var deras nyhet Wisby Lager. Wisby Kloster är däremot ingen nyhet, men den har dock fått en ny flasketikett. Jag kan inte minnas att jag druckit den tidigare, men det är på tiden nu. Så vad tycker jag egentligen? Ja den är riktigt trevlig faktiskt!

Utseende

Oklar orangegul färg med gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Jäst doft av vete, ljust bröd, örter, honung och skumbanan. Det finns även en fruktig ton av aprikos. Doften är lite instängd, men samtidigt trevlig och inbjudande. Tycker mig finna en lite metallisk doft, men det är inget som är störande.

Smak

Smak av vete, ljust bröd, skumbanan, honung, örter och gräs. Precis som med doften, så tycker jag mig finna en fruktig ton av aprikos. Det finns en sötma i smaken kombinerat med påtaglig beska. På det stora hela är det en god balanserad smak.

Betyg

Wisby Kloster är ett välsmakande öl som passar fint att dricka som sällskapsdryck eller till grillad hamburgare och kött. Det är inte en öl som förändrar världen, men smakerna är såpas bra att jag köper den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *