×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Westmalle Trappist Dubbel – Brouwerij Trappisten Westmalle

Westmalle Trappist Dubbel är välsmakande komplex öl.

Om ölen

Producent: Brouwerij Trappisten Westmalle.
Land:
Belgien.
Ölstil: Dubbel.
Styrka: 7%.
Flaskans bäst före: April 2022 (provsmakas 23 oktober 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1239.
Pris vid inköp: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Westmalle Trappist Dubbel är välsmakande komplex öl.

Westmalle Trappist Dubbel från Brouwerij Trappisten Westmalle har jag druckit många gånger. Men då jag just nu skriver en artikel på ölsnack, så inser jag att jag faktiskt inte har publicerat en recension av ölen. Det måste jag ju såklart då göra, eftersom detta är en trevlig öl som jag vill rekommendera dig att prova. Sen behöver jag ju också blir klar med den där artikeln jag håller på att skriva. Den vill du inte missa kan jag lova.

Utseende

Mörk rödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Upplever en jäst doft av torkad frukt, mörkt bröd, muscovadosocker, örter, likörgodis, choklad och nötter. Tycker även det är ton av vaniljsocker och lite soja.

Smak

Jag tycker det är en jäst smak av torkad frukt, örter, fruktkaka, muscovadosocker, karamell, choklad och ton av nötter. Eftersmaken har ton av torkad frukt och fruktkaka.

Betyg

Westmalle Trappist Dubbel är en mycket god öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Jag vill inte dricka den till mat, även om det säkert går att matcha den till något smakfullt. Köper jag den igen? Det gör jag faktiskt emellanåt. Har även några flaskor på lagring, eftersom jag vill veta hur den utvecklar sig med tiden. Återkommer med den upplevelsen.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *