×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Westmalle Extra från Brouwerij der Trappisten van Westmalle

Westmalle Extra från Brouwerij der Trappisten van Westmalle ger mig en känsla av sommar.

Om ölen

Producent: Brouwerij der Trappisten van Westmalle.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Ljus Ale.
Styrka: 4,8%.
Flaskans bäst före: Mars 2023 (provsmakas 22 jmaj 2021).
Systembolagets nr: 11467.
Pris vid inköp: 24,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Westmalle Extra från Brouwerij der Trappisten van Westmalle ger mig en känsla av sommar.

Öl från Brouwerij der Trappisten van Westmalle är ingen nyhet här på Ölbloggen. Vill du spana in mina tidigare recensioner, så hittar du dom här. Bryggeriet gör mycket bra öl och som jag oftast alltid har hemma. Speciellt gäller det bryggeriets tripel.

Men vad tycker jag då om Westmalle Extra? Den kanske inte håller samma höga nivå som bryggeriets andra öler om ni frågar mig. Men det är fortfarande en bra öl.

Utseende

Oklar gyllengul färg med tjock vit skumkrona med svagt inslag av gul färg.

Doft

Lite jäst doft av omogen frukt, äpple, örter, blommor, ljust bröd och skumbanan.

Smak

Jäst smak av frukt som äpple och päron, kryddor, vete, honung, gräs, skumbanan och ljust bröd. Beskan är markerad med fruktig eftersmak. Det finns även en trevlig sötma i smaken. Alltså smaken är lite tunn, men samtidigt lättsam och jag får en känsla av sommar.

Betyg

Westmalle Extra är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag när solen skiner. Till maten tänker jag att rustika rätter av korv kan passa. Att bara servera till korv med bröd kan funka fint tänker jag. Men till buffén av kallskuret kan jag också tänka mig. Likaså även till snacks. Alltså det är en lättsam öl och den känns som en trevlig sommaröl.

I min mening är detta kanske inte den bästa ölen som bryggeriet framställt. Men dålig är den ju inte för det. Jag får koppla bort att den inte har de där kraftfulla och komplexa smakerna som jag är van vid. Alkoholstyrkan spelar ju in här, eftersom den därmed får en tunnare smak. Men det är som sagt en lättsammare öl och det är ju så bryggeriet ville ha det tänker jag. En sommaröl helt enkelt och jag köper den oavsett gärna igen.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *