×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wermlands Ale – En hyllning till människorna i Värmland

Wermlands Ale - En hyllning till människorna i Värmland.

Om ölen

Producent: Wermlands Brygghus
Land:
Sverige
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA)
Styrka: 5,6%
Flaskans bäst före: Februari 2018 (provsmakas 18 augusti 2017)
Systembolagets beställningsnummer: 88407
Pris: 22,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

Wermlands Ale ska vara en hyllning till skogarna, vattnet, järnet och inte minst människorna i Värmland. Hur smakar den?

Jag har tidigare testat öl från Wermlands Brygghus och det har varit Wermlands Premiärbryggd och Wermlands Lager. Dessa öler har inte ingivit något positivt intryck av Wermlands Brygghus. Det är därmed inte med någon större förhoppning som jag tar fram kapsylöppnaren och öppnar den Wermlands Ale som står framför mig.

På flaskans baksida står att läsa:
En hyllning till skogarna, vattnet, järnet och inte minst människorna i Värmland. Denna ale är en smakrik american pale ale med måttlig beska. Den är frisk och fruktig med toner av kola. Humlesorterna är Cascade och Amarillo. Vår ale passar t.ex. till löjrom, lasagne och lammkorv.

Utseende

Bärnstensfärg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig bränd ton och i bakgrunden finns det en märklig doft. Oklart vad det är, men den döljs av maltigheten och den brända tonen. Den doftar hemkokt samt en otrevlig doft av gammalt instängt dass. Någon fruktig doft tycker jag inte den har. Försöker leta dofter efter kola, men jag lyckas dessvärre inte.

Smak

Maltig smak med lite bränd ton. Smaklös och inte speciellt god att dricka. Tråkig intetsägande smak. Var är den friska fruktigheten med inslag av kola som det skrivs om på baksidan av flaskan?

Betyg

Detta är kanske den bästa ölen från Wermlands Brygghus jag smakat, men jag är ändå inte imponerad. Även om den inte var helt odrickbar, så blev det ändå vasken tyvärr. Nej någon hyllning till skogarna, vattnet, järnet och människorna i Värmland tycker åtminstone inte jag att det är.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *