×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Wermlands Lager från Wermlands Brygghus

Wermlands lager från Wermlands Brygghus.

Om ölen

Producent: Wermlands Brygghus
Land:
 Sverige
Ölstil: Internationell stil
Styrka: 5,0%
Flaskans bäst före: Februari 2018 (dricks 8 augusti 2017).
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

En Wermlands – tack! Det är så man ska säga när man beställer en Wermlands lager från Wermlands Brygghus.

Bryggmästaren synar resultatet och provar smaken. Han är nöjd. Detta är en ljus, smakrik och maltig lager, med aromatisk humlekaraktär samt en markerad men balanserad beska. Maltsorterna är pilsner, munich och carapale och humlen är amerikansk. Så står det på flaskans baksida.

Wermlands lager är inte en speciellt bra lager tycker jag. Den är inte uppfriskande som jag tycker en lager ska vara. Smakar som en öl man öppnat och glömt bort att dricka på en timma. Längtar inte efter nästa klunk. Bryggmästaren har verkligen inte synat resultatet och provat smaken.

Utseende

Guldorange oklar färg med obetydlig skumkrona. Stora synliga bubblor med små fina bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Wermlands lager har en liten fruktig humledoft av mango och citron samt en maltig och brödig doft. Det finns en frisk doft, men anar mer en liten jäst doft.

Smak

Jag saknar kolsyra och vill ha mer beska. Finns en liten beska, men den är tam. Jag upplever en maltig smak med lite bränd ton. Smaken är mycket obalanserad med fadd smak. Känner jag eftersmak av tvål i min mun?

Betyg

Wermlands lager – nej tack! Köper den inte igen.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *