×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Valsviken Vinterporter 2023

Valsviken Vinterporter 2023 från Nynäshamns Ångbryggeri är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan.

Om ölen

Producent: Nynäshamns Ångbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Porter.
Styrka: 9,1%.
Flaskans bäst före: September 2028 (provsmakas 15 december 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 10462
Pris: 43,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Valsviken Vinterporter 2023 från Nynäshamns Ångbryggeri

Senast jag testade Valsviken Vinterporter var 2017. Alltså jag tyckte det var en bra öl redan då. Sen har jag av någon outgrundlig anledning inte testat den igen i senare årgångar. Men det får bli att ändra på den saken. Eftersom årets upplaga också är bra.

Utseende

Valsviken Vinterporter 2023 har en mörkt röd färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad doft av mörkt bröd, tobak, torkad frukt, choklad, kaffe, lakrits och en kryddighet. 

Smak

Rostad smak av tobak, mörkt bröd, torkad frukt, choklad, kaffe, kryddighet, lakrits och en slags sojakaraktär. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Längre bak i eftersmaken återfinns en alkoholton.

Betyg

Valsviken Vinterporter 2023 från Nynäshamns Ångbryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan. Alltså den är smakfull, lite vild och komplex, men samtidigt balanserad också. Men köper jag den igen? Absolut kan jag göra det. Eftersom den smakar bra och som ni garanterat redan har förstått.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *