×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

The Wild Beer Co. Tepache är godis på flaska

The Wild Beer Co. Tepache är godis på flaska. Frågan är om det är gott att dricka flytande godis?

Om ölen

Producent: The Wild Beer Co.
Land:
England.
Ölstil: Syrlig öl.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2020 (provsmakas 30 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11521.
Pris: 95 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

The Wild Beer Co. Tepache är godis på flaska. Frågan är om det är gott att dricka flytande godis?

Tepache är en mexikansk jäst dryck, vanligen tillverkad av ananas som jäst i vatten med råsocker från sockerrör. Drycken är ofta smaksatt med citron eller annan citrusfrukt och erhåller låg alkoholhalt. Tepache används även som mäsk för tillverkning av bland annat tequila.

The Wild Beer Co. har tagit tillvara på konceptet och gjort en egen version av Tepache i ölform. Enligt producenten så passar den som en uppfriskande sommardryck, eller att blanda med tequila samt att dricka till all form av mexikansk mat. Nej nu är jag så nyfiken på denna öl, så vill du veta mer om Tepache och Wild Beer Co. får du leta upp det själv.

Utseende

Det sprakar härligt om The Wild Beer Co. Tepache när jag häller upp den. Det är som att hälla upp ett mousserande vin. Färgen är oklar rosé färg med gräddvit skumkrona. Det är som att titta på ett rosévin när jag synar glaset. Ölet ser mycket inbjudande ut.

Doft

Syrlig doft av godis är det första som poppar upp i min hjärna när jag när jag sticker ner näsan i glaset. Men känner även doft av ananas, citrus och kryddor. Tycker även jag finner en svag doft av plommon!? Trevlig välbalanserad friskt doft.

Smak

Syrlig ihållande smak av godis. Kan inte hjälpa att jag precis som med doften upplever godis. Är det geléhallon jag känner smak av!? Utöver min upplevda godis smak så finns även smak av ananas, citrus och kryddor. Det är bra balans i smaken. Ölet ger en viss muntorrhet. Det här är MUMS på flaska.

Betyg

The Wild Beer Co. Tepache är en mycket trevlig bekantskap. Den har trevlig doft och god smak och det är godis som jag kommer minnas av denna öl. Detta är en öl jag dricker precis som den är. Det är en öl jag har svårt att matcha till mat, men kanske skaldjur som räkor kan passa fint? På flaskan står det att den ska passa till all sorters mexikansk mat. Så då borde ju tacos passa bra, även om jag har svårt att tro det själv. Den är lite mäktig att dricka själv, så dela den gärna med en vän. Sammanfattningsvis tycker jag det är som att dricka flytande godis och detta var för min del en höjdare! Nästa gång jag ska köpa godis, så blir det på flaska. Jag ska även köpa deras Sleeping Lemons Export igen när tillfälle ges.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *