×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier 9°

Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier 9° från Huisbrouwerij De Halve Maan

Om ölen

Producent: Huisbrouwerij De Halve Maan.
Land:
Belgien.
Ölstil: Tripel.
Styrka: 9,0%.
Flaskans bäst före: Juli 2022 (provsmakas 26 december 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11271.
Pris vid inköp: 129,60 kr (kom i ett mixpack tillsammans med 3 andra öler från bryggeriet).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan kanske gynnas av lagring.

Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier 9° från Huisbrouwerij De Halve Maan

Tripel är en ölstil jag testat tidigare här på Ölbloggen. Tripel Kermeliet och Westmalle Tripel är exempel på öl som jag älskar av stilen. Men hur är det då med Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier 9° från Huisbrouwerij De Halve Maan? Är det också en bra tripel? Jodå det är den allt, men den spelar inte i samma liga om ni frågar mig.

Utseende

Oklar gulorange färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Jäst doft av frukt, omogen frukt, äpple, sockerkaka, örter och vetebröd. Men är det även en godiston jag känner? Det är en intressant doft, men den får mig inte att hoppa av lycka. Alltså den är lite platt och tråkig i doften tycker jag.

Smak

Jäst smak av omogen frukt, äpple, örter, vetebröd och citrus med markerad beska och eftersmak av frukt. Men det finns även en liten alkoholton i smaken. Det är en balans i smaken. Är lite osäker, men upplever jag även en ton av grapefrukt?

Betyg

Straffe Hendrik Brugs Tripel Bier 9° från Huisbrouwerij De Halve Maan passar att dricka som sällskapsdryck eller till rustik mat av exempelvis korv, fläsk eller kyckling. Men köper jag den igen? Om jag ser den framför mig på hyllan så kan jag göra det. Men jag specialbeställer den dock inte. Det är absolut en bra tripel, men jag ska efter denna recensionen dricka en Tripel Karmeliet. Där har ni en bra öl av stilen tripel enligt mig och som jag redan nämnt i den inledande texten.

3,75/5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *