×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stockholm Festival X-strong 7,2% från Krönleins Bryggeri

Stockholm Festival X-strong 7,2% från Krönleins Bryggeri har påtaglig ton av alkohol.

Om ölen

Producent: Krönleins Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Starkare lageröl.
Styrka: 7,2%.
Burkens bäst före: September 2021 (provsmakas 5 februari 2021).
Systembolagets nr: 11398.
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stockholm Festival X-strong 7,2% från Krönleins Bryggeri har påtaglig ton av alkohol.

Ni som läst min recension om Stockholm Festival 5,3% vet att jag inte tyckte det var den bästa ölen jag testat. Men en sak kan jag däremot säga och det är att den ölen är bättre än ölen du läser recension om nu. Alltså detta känns som en öl man dricker endast för alkoholen och att bli full.

Utseende

Stockholm Festival X-strong 7,2% har en klar gyllengul med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig metallisk doft av ljust bröd, honung och vad jag uppfattar som svag citruston. Men det är även ton av alkohol i doften.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, lite ton av citrus samt honung med markerad beska och eftersmak av bröd. Precis som med doften så finns det en ton av alkohol som ligger kvar länge i eftersmaken.

Betyg

Stockholm Festival X-strong 7,2% är ingen favoritöl. Tonen av alkohol i eftersmaken är inte så angenäm. Men till mat kan den funka till silltallriken, gubbröra eller fläsk och raggmunk. Alltså om man nu har köpt den. Jag köper den inte igen. Eftersom jag tycker den påtagliga tonen av alkohol förstör ölen.

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *