×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stockholm Festival från Krönleins Bryggeri

Stockholm Festival från Krönleins Bryggeri är en helt okej öl.

Om ölen

Producent: Krönleins Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,3%.
Flaskans bäst före: September 2021 (provsmakas 21 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1275.
Pris vid inköp: 12,50 kr .
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stockholm Festival från Krönleins Bryggeri är en helt okej öl.

Öl från Krönleins har väl inte riktigt tilltalat mig. Du hittar mina tidigare recensioner här. Vad tycker jag då om Stockholm Festival från Krönleins? Som ni redan läst i den inledande rubriken, så är det en helt okej öl. Stockholm Festival är inte jättedålig, men heller inte jättebra.

Utseende

Stockholm Festival har en klar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd och någon ton av citrus. Det är en enkel doft.

Smak

Stockholm Festival har en maltig smak av ljust bröd och någon ton av citrus med markerad beska och eftersmak av ljust bröd. Men det är även någon metallisk ton i smaken. Är det även någon slags gräsig ton jag upplever?

Betyg

Stockholm Festival är faktiskt en helt okej öl ändå att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller varför inte till grillad mat och buffén. Den är okej och får jag den i handen så dricker jag upp den. Men jag köper den nog inte igen. Alltså den blir lite tråkig att dricka i längden tycker jag. Jag saknar samtidigt lite karaktär på något vis. Men jag kan förstå om just du gillar den och faktiskt köper den. Priset är faktiskt tilltalande ändå måste jag ändå säga.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

3 kommentarer

  1. SF skriver:

   Hej! Undrar om jag har haft otur när jag köpt den här ölen, gav den två chanser under samma år för nåt år sedan, då jag köpte den här för kanske 10-12 år sedan ibland och minns den som god, när jag köpte den så smakade det enbart metall?! Och det var likadant andra gången.. därför är jag förvånad när jag ser folk skriva att den är god och prisvärd? Jag börjar undra om jag druckit den här ölen när vart nån form av produktionsfel eller liknande?! Kanske ger den en chans i sommar…

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej. Av erfarenhet så kan det hända att öl varierar i smaker mellan olika batcher från vissa bryggerier. Det kanske är så även här vad vet jag. För egen del finns det öl som jag tyckte om förr, men som jag inte dricker idag, då jag inte gillar smaken och för att jag upptäckte annan bättre öl. Det kanske är så för din del också? Nästa gång jag är på bolaget ska jag köpa en för att se om jag märker någon skillnad mot recensionen. Dvs. om den skiljer sig mellan batcherna.

    1. SF skriver:

     Okej! Ja så kan det vara att smaklökarna mina vill ha ”bättre” öl, tack för svar ja köp gärna en till och smaka och skriv om du känner nån skillnad!
     Mvh SF

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *