×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Stigbergets Killer Pale smakar typiskt Stigbergets

Stigbergets Killer Pale smakar typiskt Stigbergets. Vad menar jag med det egentligen?

Om ölen

Producent: Stigbergets Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,5%.
Burkens bäst före: Juli 2021 (provsmakas 5 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 30252.
Pris vid inköp: 44,40 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stigbergets Killer Pale smakar typiskt Stigbergets. Vad menar jag med det egentligen?

Stigbergets Killer Pale är en öl av stilen Amerikansk Pale Ale. Men jag tycker den smakar mer som en India Pale Ale. Jag hade i alla fall gissat på den ölstilen om jag druckit den i ett blindtest. Det finns nämligen något som är typiskt för Stigbergets Bryggeri om ni frågar mig. För så fort det kommer till deras öl med tropisk smak, så har de en tendens att smaka lite samma. Det blir lite som att dricka ännu en tropisk öl med ungefär samma smaker. Alltid med en hög lägstanivå bör tilläggas och Stigbergets Killer Pale är inget undantag. Det smakar bra.

Utseende

Stigbergets Killer Pale har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona. En tropisk doft sprider sig när man häller upp ölen.

Doft

Vad gäller doften så upplever jag en humlearomatisk tropisk doft av ananas, spadet av fruktcocktail på burk och ton av grapefrukt. Det är lite juice känsla över doften. Jag upplever även en förnimmelse av havrekaka. På det stora hela så är det en trevlig doft.

Smak

Här upplever jag en humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, tallbarr och lite humlebränna med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Det är även lite marmeladkänsla över smaken. Smaken är på det stora hela bra.

Betyg

Stigbergets Killer Pale passar att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Köper jag den igen? Det kan jag tänka mig, men jag tycker deras West Coast IPA är bättre. Så jag väljer den istället, eftersom Killer Pale smakar ungefär som alla deras andra öler av tropisk smak. Men som alltid är det en hög lägstanivå från Stigbergets bryggeri. Så du som gillar tropiska smaker, kommer inte bli besviken.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *