×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Staropramen Non Alcoholic doftar pizzeria

Staropramen Non Alcoholic doftar pizzeria. Har den kanske smak av pizza?

Om ölen

Producent: Staropramen.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Alkoholfri öl.
Styrka: 0,5%.
Flaskans bäst före: April 2018 (provsmakas 17 januari 2017).
Pris: 10,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Staropramen Non Alcoholic doftar pizzeria. Har den kanske smak av pizza?

I mitt sökande efter goda alkoholfria ölalternativ har turen kommit till Staropramen Non Alcoholic. Jag är helt övertygad om att man kan hitta goda alkoholfria alternativ och Mariestads Alkoholfri är ett bevis på detta enligt mig. Hur smakar egentligen Staropramens alkoholfria öl? Det ska jag ta reda på nu.

Utseende

Klar bärnstensfärg med tunn gräddvit skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Frisk doft av bröd och kryddor. Det är en speciell doft som jag funderar kring länge och sedan inser jag att den doftar som att gå in på en pizzeria!

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor med en liten sötma och balanserad beska som gör si till känna i slutet av smaken. Det finns en karaktär ändå i den lite vattniga smaken. Någon smak av capricciosa går inte att finna.

Betyg

Staropramen Non Alcoholic är en helt ok öl att dricka till all sorts mat. Eftersom den doftar pizzeria, så borde en välsmakande pizza komplettera fint! Som sällskapsdryck väljer jag något annat.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *