×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Staropramen Dark är en rätt så trevlig öl

Staropramen Dark är en rätt så trevlig öl faktiskt. Det hade jag inte riktigt förväntat mig.

Om ölen

Producent: Staropramen.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Mörk lageröl.
Styrka: 4,4%.
Flaskans bäst före: Augusti 2022 (provsmakas 25 december 2021).
Systembolagets nr: 1632.
Pris: 17,80 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Staropramen Dark är en rätt så trevlig öl faktiskt. Det hade jag inte riktigt förväntat mig.

När jag öppnade Staropramen Dark, så var jag bombsäker på att jag sedan tidigare skrivit recension på deras pilsner. För den minns jag inte som någon favorit. Därmed hade jag inga större förhoppningar, när jag hällde upp ölen. Men nu hade jag visst bara recenserat den alkoholfria varianten. Jag återkommer med recension på pilsnern. För ska vi nu återgå till att prata om Staropramen Dark, så är den inte så dum alls. En rätt så trevlig öl ändå.

Utseende

Staropramen Dark har en mörkt röd på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, torkad frukt, kaffeton och ton av vad jag uppfattar som soja.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, torkad frukt och kaffeton. Beskan är markerad med eftersmak av mörkt bröd, torkad frukt och kaffeton. Men långt bak i eftersmaken upplever jag en ton av soja.

Betyg

Staropramen Dark passar att dricka som sällskapsdryck eller till en bit ost. Testar med en bit hårdost och kombinationen var trevlig. Men köper jag den igen? Jag trodde den skulle smaka sämre än vad den gör. Mina fördomar slog lite in här måste jag säga. Visst är den är lite tunn men samtidigt finns det en balans också. Kanske jag kan köpa den igen ändå, om den står framför mig på butikshyllan. Men specialbeställer den lär jag inte göra.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *