×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Spendrups Premium Gold från Spendrups Bryggeri

Spendrups Premium Gold från Spendrups Bryggeri köper jag inte igen.

Om ölen

Producent: Spendrups Bryggeri AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internartionell stil.
Styrka: 5,9%.
Flaskans bäst före: Maj 2021 (provsmakas 23 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11421.
Pris vid inköp: 14,50 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Spendrups Premium Gold från Spendrups Bryggeri köper jag inte igen.

Jag har sedan starten av Ölbloggen testat många öl från Spendrups Bryggeri. Du kan spana in alla recensioner här och det har varit med lite blandad upplevelse. En öl jag köper emellanåt är Mariestads Export. Den är hatad av många ölnördar, men jag tycker den absolut har en plats i min varukorv. Men hur är det då Spendrups Premium Gold? Kommer den vara en återkommande öl som jag köper? Nej inte riktigt faktiskt och nu ska du får läsa om varför. Men den skarpsynte ser kanske att burkens design skiljer sig mot den som säljs idag. Det beror på bryggeriet helt enkelt bytt design på burken. Men det är fortfarande samma bryggrecept av vad jag förstår det.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, örter och svag citruston.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, örter och svag citruston med markerad beska och eftersmak av knäckebröd. Smaken av alkohol gör sig tillkänna i smaken.

Betyg

Spendrups Premium Gold är ölen du dricker en varm sommardag eller till buffé, grillat eller asiatiskt. Det är enkel smak men jag saknar lite elegans. Tonen av alkohol är heller inte speciellt tilltalande. Men köper jag den igen? Alltså det finns bättre öl tycker åtminstone jag. Så därmed är svaret nej.

2,5/5

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.