×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Space Pope från Cigar City Brewing

Space Pope från Cigar City Brewing erbjuder tropisk doft och smak på burk.

Om ölen

Producent: Cigar City Brewing.
Land:
USA.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 7,2%.
Flaskans bäst före: Februari 2020 (provsmakas 30 augusti 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11837.
Pris vid inköp: 32,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Space Pope från Cigar City Brewing erbjuder tropisk doft och smak på burk.

Öl från Cigar City lyser nästan med sin frånvaro här på Ölbloggen. Jag har bara testat Tiramisu Imperial Stout, som de producerade tillsammans med Hawkshead Brewery. Men nu ska jag testa Space Pope från Cigar City Brewing. Vad tycker jag om denna IPA egentligen? Är det en IPA i mängden eller sticker den ut på något speciellt sätt? Space Pope är faktiskt ingen öl som sticker ut i mängden, men den smakar trots allt det bra. Det är ju ändå det viktigaste.

Utseende

Space Pope har en oklar gyllengulorange färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av tropisk frukt som ananas, tallbarr och apelsin. Det är även lite känsla av fruktspad och marmelad i doften. På det stora hela är det är en trevlig doft, men man kan få en syntetisk känsla.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, apelsin och tallbarr med markerad beska och trevlig tropisk eftersmak av fruktkocktail på burk. Det är en balanserad trevlig smak. Kanske att den har en aningens för mycket humlebränna.

Betyg

Space Pope från Cigar City Brewing är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till grillat kött och hamburgare. Köper jag den igen? Jo det kan jag allt tänka mig att göra. Men det är om jag ser den framför mig på butikshyllan. Jag specialbeställer den inte.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *