×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sofiero Original är idag ingen öl som faller mig i smaken

Sofiero Original är idag ingen öl som faller mig i smaken. Att jag drack den förr, får ses som en historia som inte kommer åter.

Om ölen

Producent: Kopparbergs Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: September 2019 (provsmakas 24 mars 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1222.
Pris vid inköp: 11,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sofiero Original är idag ingen öl som faller mig i smaken. Att jag drack den förr, får ses som en historia som inte kommer åter.

För en herrans massa år sedan så var det faktiskt som så att jag köpte Sofiero Original rätt ofta. Jag mindes den som en bra öl, men jag hade samtidigt inte hunnit upptäcka all världens öl och stilar som jag gjort idag. Denna ölen har för mig hamnat lite i glömska. Nu många år senare har jag köpt hem den för att se vad jag tycker om den idag. Ja något mer köp blir det inte tal om. Tror jag hellre väljer bryggeriets folköl.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Lite sur doft av ljust bröd, kryddor och svag ton av honung. Det är en enkel doft.

Smak

Frisk maltig men också vattnig smak av ljust bröd, kryddor, citrus och sötma från honung med markerad beska som är ihållande. Det är en lite metallisk smak.

Betyg

Sofiero Original är ingen höjdaröl tycker jag. Det var en öl som uppenbarligen föll mig i smaken förr, men inte idag. Den funkar i brist på annat, men det är ingen öl jag köper. Denna dricker du som gräsklipparöl, eller till mat som husmanskost, kallskuret och smörgåstårta.

2,5/5

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *