×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Sofiero Original 3,5% är stabil folköl

Sofiero Original 3,5% är stabil folköl.

Om ölen

Producent: Kopparbergs Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2018 (provsmakas 8 februari 2018).
Pris vid inköp: 10,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Sofiero Original 3,5% är stabil folköl utan några krusiduller.

Sofiero Original 3,5% är folkölen som du hittar i de flesta välsorterade matvaruaffärerna. Denna öl dricker jag tillsammans med en kompis. Det är samma kompis som var med och testade Innis & None. Jag kommer som tidigare flika in kompisens åsikt, även om det är jag som sätter det slutgiltiga omdömet.

Utseende

Ljusgul klar färg med gräddvit tjock skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset. Min kompis tycker den ser ut som vilken annan öl som helst och det kan jag väl hålla med om.

Doft

Doft av bröd, kryddor och honung. Enkel balanserad doft utan några krusiduller. Min kompis tycker den doftar som en lageröl och att den doftar trevligt.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor och honung med behaglig beska. Precis som med doften är den enkel och balanserad och det finns en vattnighet men det döljs såpas väl att man inte tänker på den. Kompisen tycker den har smak av bröd och honung och tycker det är en trevlig god smak.

Betyg

Sofiero Original 3,5% tycker jag är god att dricka som sällskapsdryck, men tror den även passar bra till grillat, hamburgare eller husmanskost. Det är på det stora hela en trevlig folköl. Det är mycket öl för pengarna tycker min kompis och jag kan hålla med. Den får samma betyg som procenthalten.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *