×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer smakar inte öl. Den smakar saft, men är ändå en öl.

Om ölen

Producent: Samuel Smith.
Land:
England.
Ölstil: Fruktöl.
Styrka: 5,1%.
Flaskans bäst före: Mars 2022 (provsmakas 12 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1541.
Pris: 27,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Fått information att den gynnas av lagring. Sötman ska tonas ner och ölen ska få ytterligare balans i smaken.

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer smakar inte öl. Den smakar saft, men är ändå en öl.

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer är som Ginger Joe. Nu innehåller inte denna öl ingefära, men den gemensamma nämnaren är att de båda inte smakar öl överhuvud taget. Nu klassas den visserligen som en öl och det kan ju smaka bra ändå. Det gör den också. Förbered dig på ett saftkalas. Ja nu finns de dom som menar att suröl, stout mfl. inte heller smakar öl.. Men jag tar det i ett separat inlägg på Ölsnack tror jag, Nu kör vi på med recensionen!

Utseende

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer har en oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jag upplever en aningens syrlig lite jäst doft av aprikos, godis, koncentrerad saft, kärnor och aprikosmarmelad. Det finns inte jordgubbar i denna av vad jag förstår det, men jag får faktiskt en känsla av jordgubbe i doften. På det stora hela så doftar trevligt.

Smak

Jag tycker det är en fruktig lite jäst söt saftkänsla av aprikos, aprikosmarmelad, koncentrerad saft, godis med neutral beska och söt eftersmak av aprikos och godis. Eftersmaken är lite som att man ätit lösgodis av sega råttor. Det är också en sockrig känsla.

Betyg

Samuel Smith Organic Apricot Fruit Beer smakar inte öl någon stans. Den smakar saft som även har en alkoholstyrka. Gillar du saft eller cider, då kan detta vara en öl för just dig. Denna dricker du som sällskapdryck och jag kan förstå om många gillar den. Till mat vet jag inte vad den kan passa till. Det är inget fel på smaken, men det är ingen öl jag antagligen köper igen. Men jag kan samtidigt inte klaga heller. Denna är svår att sätta betyg på. När jag tänker efter, så kan den passa som aperitif eller ingrediens till någon drink. Eller till ett saftkalas för vuxna.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *