×
×

Sök på Johans mat

Stone’s Ginger Joe är öl som smakar ingefära

Stone's Ginger Joe är öl som smakar ingefära. Precis som sin alkoholfria lillebror men med extra allt.

Om ölen

Producent: Accolade Wines.
Land:
England.
Ölstil: Ingefärsöl.
Styrka: 4%.
Flaskans bäst före: Mars 2019 (provsmakas 19 februari 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 88018.
Pris vid inköp: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Stone’s Ginger Joe är öl som smakar ingefära. Precis som sin alkoholfria lillebror men med extra allt.

Jag har tidigare skrivit om Stone’s Ginger Joe Alkoholfri, som enligt mig var en välsmakande ingefärsöl. Huruvida man kan kalla den för en öl eller ej kan diskuteras och jag misstänker att Stone’s Ginger Joe med sina 4% kommer smaka ungefär som sin lillebror. Vi får väl se om det stämmer.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit tunn skumkorna som snabbt lägger dig som en ring runt glaskanten. Medelstora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig endimensionell doft av ingefära, citron och päron. Trevlig doft i sin enkelhet.

Smak

Frisk söt smak av ingefära med behaglig beska med inslag av citron och päron. God endimensionell smak, men skulle aldrig kunna gissa att det var en öl om jag drack den i blindo för första gången.

Betyg

Stone’s Ginger Joe är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck, fördrink eller att använda som ingrediens till drinkar. Detta är ingen öl jag dricker till mat. Den smakar precis som sin alkoholfria lillebror, men med skillnaden att du får lite mer av allt. Men i ärlighetens namn så kan du faktiskt välja den alkoholfria varianten med gott samvete, för så mycket bättre är inte storebrodern om du frågar mig. Dessutom är den några kronor billigare om det nu spelar någon roll.

4/5

2 kommentarer

  1. Luke skriver:

   Har testat den 2 ggr nu och besviken, mer som en ”tjejdrick”. 2/5 av mig. Vill man ha en riktigt ginger ale så ska man köpa Ginger Rail från train station brewery!!!

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Smaken är ju alltid olika. 🙂 Jag har själv inte köpt denna sedan recensionen gjordes. Men tack för tipset. Jag ska prova den ingefärsölen och jämföra.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *